Προϊόντα Ανακύκλωσης

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας, από την ίδρυσή το 2009 στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, είναι η ανακύκλωση πλαστικών PET με τη μορφή δεμάτων, που προέρχονται από 33 κέντρα συλλογής απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό.

Το υλικό εισόδου, ταξινομείται περαιτέρω, περνά σε διάφορα στάδια στις γραμμές παραγωγής ώστε να καταλήξει σε ένα τελικό προϊόν νιφάδων r-PET με προδιαγραφές υψηλού βαθμού. Το κύριο υλικό εξόδου είναι διαφανείς νιφάδες r-PET από φιάλες, αλλά και άλλες νιφάδες και κόκκους r-PET ταξινομημένες σε χρώμα και πλαστικά όπως το πολυαιθυλένιο (PE) ή το πολυπροπυλένιο (PP). Tαξινομούνται άνα χρώμα και υλικό r-PET, PP, PE πωλούνται επί του παρόντος στην αγορά ταινιών συσκευασίας τροφίμων ή ινών.

Με στόχο τη συνεχόμενη ανάπτυξη προς νέες αγορές, και μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών, μετατρέψαμε το υλικό μας σε r-pellet, το οποίο στη συνέχεια αξιοποιήθηκε σε μείγμα έως και 30% με παρθένο υλικό και χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία για την παραγωγή φιαλών.

Η DION κατάφερε αμέσως μετά το δεύτερο έτος της λειτουργίας της ανακύκλωσης να απορροφήσει> 60% του εθνικού υλικού PET που έχει ανακτηθεί από τα κέντρα διαλογής και αύξησε τις γραμμές παραγωγής σε πέντε συνολικά.

r-PET flakes & granules

Τα μπουκάλια PET ανακυκλώνονται κάτω από τις αυστηρότερες παραγωγικές διαδικασίες για την παραγωγή r-PET νιφάδων (r-PET flakes) και κόκκους (r-PET granules). Η ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ προσφέρει την παρακάτω λίστα προϊόντων:

r-PET flakes & granules

Οι συσκευασίες που περιέχουν PP και HDPE συλλέγονται και διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά, στην συνέχεια μπαίνουν σε extruder όπου και παράγεται ο κόκκος PP και HDPE. Η DION ΑΒΕΤΕ παράγει τα παρακάτω προϊόντα:

Τελάρα

Η ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ ακολουθώντας την  φιλοσοφία zero waste, παράγει τελάρα τροφίμων από ανακυκλωμένα υλικά συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία.

Τα τελάρα που παράγει είναι τα παρακάτω: